Workshops & Cursussen

Er is een enorme belangstelling voor onze digitale cursussen. Daarom hebben we besloten nogmaals te organiseren:

 • Editie 10 van de ‘Digitale Startcursus IJsbereiden’ is gestart op 9 april 2022.  Lees de details door op de link te klikken.
  Lees
  Wat anderen er van vonden
  .
  Inschrijven voor toekomstige cursussen kan via het contactformulier. Je ontvangt dan op tijd een bevestiging met alle details.
  Voor abonnees van Le Cuisinier is deelname aan de cursus gratis.
 • Vanaf begin maart 2022 kreeg de Startcursus IJsbereiden een vervolg: de ‘Technische Cursus IJsbereiden‘. Bedoeld voor die ijsliefhebbers die zelf recepten willen ontwikkelen. Als deelnemer aan deze cursus moet je de Startcursus gevolgd hebben en moet je wel willen en kunnen rekenen. Je gaat zelf experimenteren met bestaande en nieuwe ijsjes. Het is een pittige cursus met regelmatig  een ‘opdracht’. Basiskennis van natuur- en scheikunde is wel vereist.
 • Ook de cursus Zelf Brood Bakken’  kende veel belangstelling: acht lessen van ‘makkelijk’ naar ‘best moeilijk’.  Lees de details door op de link te klikken.
  Ook deze cursus gaan we binnenkort zeker nog eens organiseren. Abonnees van Le Cuisinier ontvangen tijdig bericht over de details.
  Hoewel we nog geen startdatum hebben kun je je toch al inschrijven. Je ontvangt dan op tijd een bevestiging met alle details.
  Inschrijven kan via het contactformulier.VOOR DE REGULIERE CURSUSSEN EN WORKSHOPS: EVEN PAS OP DE PLAATS VANWEGE HET VIRUS! WE PAKKEN DE DRAAD WEER OP ZODRA DAT VERANTWOORD IS. WE VERWACHTEN NIET VOOR SEPTEMBER 2022 WEER TE STARTEN I.V.M. NOG LOPENDE AFSPRAKEN.

 • ‘Bordopmaak’: Zonder twijfel onze populairste workshop: we deden hem al meer dan veertig keer. Meer weten? Volg de link: Bordopmaak
 • ‘Messen Slijpen‘: een workshop voor kleine groepen: maximaal vier deelnemers per keer en we geven deze workshop alleen in Midwoud (NH). Volg de link Messen Slijpen voor meer info.
 • De cursus ‘Chefsklas’ Acht bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding bij het samenstellen  van een examen-menu dat aan alle examenvoorwaarden van Cuisine Culinaire Nederland voldoet. Gedetailleerde info vind je hier: Chefklas
 • ‘Dish Development’: een nieuwe workshop waarbij we de kunst van het zelf ontwerpen van gerechten bespreken en ook oefenen. Best wel ingewikkeld en alleen bedoeld voor amateurkoks die al in staat zijn om aan de hand van een ingewikkeld recept een mooi gerecht op tafel te zetten, of kleine veranderingen aan te brengen in de receptuur waarmee je je gerecht verbetert. Als je in staat bent om zo’n gerecht, na het een aantal keren gekookt te hebben, uit het hoofd te reproduceren en als je meerdere bordopmaakstijlen beheerst waarmee je zo’n gerecht op verschillende manieren kunt presenteren, is dit de volgende stap in je ontwikkeling als amateurkok.

Heb je belangstelling voor een van bovenstaande Workshops of Cursussen – hetzij individueel, hetzij als groep van amateurkoks – neem dan contact op via de contactpagina: we melden ons dan snel, nemen alle details met je door en spreken iets af.