Workshops & Cursussen

Er is een enorme belangstelling voor onze digitale cursussen. Daarom hebben we besloten nogmaals te organiseren:

 • Editie 8 van de ‘Digitale Startcursus IJsbereiden’ staat gepland voor begin november 2021.  Lees de details door op de link te klikken.
  Lees ook
  Wat anderen er van vonden
  .
  Inschrijven kan via het contactformulier. Je ontvangt dan op tijd een bevestiging met alle details.
  Voor abonnees van Le Cuisinier is deelname aan de cursus gratis.
 • We zijn bezig om een nieuwe digitale cursus op te zetten: de ‘Technische Cursus IJsbereiden‘. Bedoeld voor die ijsliefhebbers die zelf recepten willen ontwikkelen. Als deelnemer aan deze cursus moet je wel willen en kunnen rekenen en je gaat zelf experimenteren met bestaande en nieuwe ijsjes. Het wordt een pittige cursus met steeds een ‘opdracht’ voor het uitwerken van receptuur. Abonnees van Le Cuisinier krijgen op tijd te horen wanneer deze cursus start.
 • Ook de cursus Zelf Brood Bakken’  kende veel belangstelling: acht lessen van ‘makkelijk’ naar ‘best moeilijk’.  Lees de details door op de link te klikken.
  Ook deze cursus gaan we binnenkort zeker nog eens organiseren. Abonnees van Le Cuisinier ontvangen tijdig bericht over de details.
  Hoewel we nog geen startdatum hebben kun je je toch al inschrijven. Je ontvangt dan op tijd een bevestiging met alle details.
  Inschrijven kan via het contactformulier.VOOR DE REGULIERE CURSUSSEN EN WORKSHOPS: EVEN PAS OP DE PLAATS VANWEGE HET VIRUS! WE PAKKEN DE DRAAD WEER OP ZODRA DAT VERANTWOORD IS.

‘IJsbereiden’: De Basiscursus IJsbereiden. Er gaat een wereld voor je open. En je maakt voortaan ijsjes op ijssalon-niveau. Je moet wel willen en kunnen rekenen voor deze workshop: de theorie is best wel pittige kost. Meer info over deze basiscursus: Basiscursus IJsbereiden

 • De Basiscursus IJsbereiden wordt in samenwerking met Gastronomixs georganiseerd.  We maken gebruik van de proefkeuken en overige faciliteiten van Gastronomixs in Waalwijk. Het betreft een avondcursus: inloop vanaf 18:30; we starten om 19:00 en om 22:30 hopen we weer op weg naar huis te zijn.

 • EVEN PAS OP DE PLAATS VANWEGE HET VIRUS! WE PAKKEN DE DRAAD WEER OP ZODRA DAT VERANTWOORD IS.

   

‘Bordopmaak’: Zonder twijfel onze populairste workshop: we deden hem al meer dan veertig keer. Meer weten? Volg de link: Bordopmaak

 • VANWEGE HET VIRUS MAKEN WE EVEN PAS OP DE PLAATS. ZODRA DAT WEER VERANTWOORD IS MELDEN WE AL ONZE ABONNEES DE NIEUWE AGENDA.

‘Messen Slijpen‘: een workshop voor kleine groepen: maximaal vier deelnemers per keer en we geven deze workshop alleen in Midwoud (NH). Volg de link Messen Slijpen voor meer info.

De cursus ‘Chefsklas’ Acht bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding bij het samenstellen  van een examen-menu dat aan alle examenvoorwaarden van Cuisine Culinaire Nederland voldoet. Gedetailleerde info vind je hier: Chefklas

 • EVEN PAS OP DE PLAATS VANWEGE HET VIRUS! WE PAKKEN DE DRAAD WEER OP ZODRA DAT VERANTWOORD IS.

‘Dish Development’: een nieuwe workshop waarbij we de kunst van het zelf ontwerpen van gerechten bespreken en ook oefenen. Best wel ingewikkeld en alleen bedoeld voor amateurkoks die al in staat zijn om aan de hand van een ingewikkeld recept een mooi gerecht op tafel te zetten, of kleine veranderingen aan te brengen in de receptuur waarmee je je gerecht verbetert. Als je in staat bent om zo’n gerecht, na het een aantal keren gekookt te hebben, uit het hoofd te reproduceren en als je meerdere bordopmaakstijlen beheerst waarmee je zo’n gerecht op verschillende manieren kunt presenteren, is dit de volgende stap in je ontwikkeling als amateurkok.

Heb je belangstelling voor een van bovenstaande Workshops of Cursussen – hetzij individueel, hetzij als groep van amateurkoks – neem dan contact op via de contactpagina: we melden ons dan snel, nemen alle details met je door en spreken iets af.