Laboratoire Gastronomique

Wij vinden het zelf ook een prachtige naam: Laboratoire Gastronomique. Maar hij dekt de lading wél: met een aantal enthousiaste amateurkoks bedenken we nieuwe gerechten, proberen we bijzondere bereidingen uit, liften we mee op ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie en proberen daar gastronomische varianten bij te bedenken.

Met creativiteit en een flinke dosis kookervaring komen we vaak een heel eind. En er gaat best veel mis! Dat levert trouwens ook ‘winst’ op want als je weet wat niet werkt, vind je vaak de weg naar wat wel werkt.

We beleven er een hoop plezier aan en het levert soms prachtige creaties en gastronomische hoogstandjes op. Af en toe vallen we er zelfs mee in de prijzen.

Veel van onze ijsrecepten vinden hun oorsprong in het Laboratoire. En dit is de kraamkamer van onze wedstrijdmenu’s: recent schreven we ons met twee gerechten in op de kookwedstrijd ‘Hottest Chef 2020’ van Tabasco: de ‘Black Bean Burger’, een vegetarisch gerechtje met een prachtige gelaagdheid in smaken en texturen en een ‘Beemster Kaasplankje met heet Blatjang-ijs’: een heel bijzonder nagerecht met ‘heet’ ijs, crémeux van abrikoos, kletskop, amandel, passievrucht en drie Beemster kaasjes. Ook hier een bijzondere gelaagdheid van smaken als umami, zoet, zuur en vooral veel ‘heet’.

Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden van Oosterschelder Zeewater voor culinair gebruik en we kijken wat we met Zeekraal kunnen. De werktitel is ‘Zilte Zeeuwse Zomer’.

————————–