Laboratoire Gastronomique

Wij vinden het zelf ook een prachtige naam: Laboratoire Gastronomique. Maar hij dekt de lading wél: met een aantal enthousiaste amateurkoks bedenken we nieuwe gerechten, proberen we bijzondere bereidingen uit, liften we mee op ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie en proberen daar gastronomische varianten mee te bedenken.

Met creativiteit en een flinke dosis kookervaring komen we vaak een heel eind. En er gaat best veel mis! Dat levert trouwens ook ‘winst’ op want als je weet wat niet werkt, vind je vaak de weg naar wat wel werkt.

We beleven er een hoop plezier aan en het levert soms prachtige creaties en gastronomische hoogstandjes op. Af en toe vallen we er zelfs mee in de prijzen.

Veel van onze ijsrecepten vinden hun oorsprong in het Laboratoire. Een van de laatste creaties: Piccalilly-sorbet. Bizar, heel anders dan anders en oh zo lekker!

Momenteel werken we met een klein team aan ‘Culinair Vegetarisch: een zoektocht naar vegetarische gerechten van hoog niveau. Het viel ons op dat restaurants zo bedroevend weinig mooie vegetarische gerechten laten zien. Wij denken dat we dat beter kunnen.
We bedenken die gerechten of helemaal zelf, of we werken ideeën van anderen verder uit. Hoe dan ook: het moeten gerechten worden die in een goed restaurant niet misstaan.
We publiceren regelmatig onze bedenksels.

————————–