Broccoli-wedstrijd

Wie maakt het beste culinaire gerecht met Broccoli in de hoofdrol?

Deze vraag legden we onze abonnees voor in de eindejaarsperiode van 2021. We ontvingen hele interessante creaties en waren aangenaam verrast over zoveel creativiteit. De jury, bestaande uit Ger Starmans (MdC) en Gaston Dolmans (MdC) had het nog lastig om de drie beste gerechten aan te wijzen.

De eerste prijs werd gewonnen door Eldrid Bastiaansen met haar creatie “Spekkoek maar dan anders”.

De jury oordeelde: “Deze kandidaat heeft een bijzonder gerecht gemaakt met in alle componenten broccoli in de hoofdrol. Qua creativiteit is dit wat je wil zien!

De receptuur van dit gerecht vind je hier: Recept en beschrijving 1e Prijs Broccoli-wedstrijd

De tweede prijs werd gewonnen door Mathilde de Roo met haar creatie “Mousse van broccoli met groene curry, kaffir lime en Thaise basilicum, rivierkreeftjes”.

De jury oordeelde: “Deze kandidaat geeft aan haar gerecht een oosters tintje hetgeen in combinatie met de broccoli tot een verrassend resultaat leidt. Ze plaatst broccoli als centraal ingrediënt op het bord in de vorm van een mousse maar ook als stronkjes, roosjes en bladeren: alle broccoli-bereidingen zijn zichtbaar op het bord.

De receptuur van dit gerecht vind je hier: Recept en beschrijving 2e prijs Broccoli-wedstrijd

De derde prijs ging naar Paula Barkman-Vriezen. Haar creatie heet: “Taartje van Broccoli, Zalmmousse en Amandelen”

De jury oordeelde: “Qua presentatie en opbouw van het taartje prachtig! Mooi spuitwerk! De broccoli komt zichtbaar terug in het bovenvlak. In de verdere visualisatie is broccoli niet meteen zichtbaar. Ben benieuwd naar de smaak…
Jammer dat in dit gerecht alleen de roosjes van de broccoli een plek vinden en niet de stelen. In de opmaak is van de broccoli ook weinig te zien omdat het helemaal is ingepakt in de zalm en de amandelen.

De receptuur van dit gerecht vind je hier: Recept en beschrijving 3e prijs Broccoli-wedstrijd

———-