De Startcursus IJsbereiden: Wat anderen er van vonden

 • Kristof: Prachtige cursus. Heel duidelijk en veel bijgeleerd. Bij vragen word je direct geholpen en dat is ook zeer leuk. Bedankt en doe zo verder!
 • Arjan: Met groot enthousiasme maak ik dankzij jullie cursus mooie ijsjes. Wat maakt jullie kennis, ervaring en kunde een groot verschil. Enorm veel dank !!!
 • Shady: Wat een onwijs fijne en toegankelijke cursus. Leest duidelijk en gemakkelijk. De recepten zijn heerlijk! Binnen een paar weken al heel wat uitgeprobeerd en het lijstje wordt steeds groter! Op vragen wordt snel, duidelijk en uitgebreid gereageerd per mail. Top!
 • Leonard: Het vers bereide ijs smaakte erg fraai; na rijping en verdere koeling in de vriezer blijft het erg goed. Naar de smaak en gevoel van mijn dierbaren en mijzelf zelfs perfect. Wat een route om tot echt lekker ijs te komen, maar zeker een heel leuke route met deze resultaten.
 • Guus: Er is een ijswereld voor mij opengegaan ondanks dat ik al jaren ijs in elkaar pruts met mijn Magimix ijsmachine. Hoeveel lekkerder kan ijs zijn met een aantal extra weetjes en ingrediënten! Frambozensorbet lukte prima. Vorige week heb ik een demi-ijsje gemaakt met verse pruimen met wat toevoeging van kardemom, koriander en zwarte peper, heerlijk! Gisteren nog de sorbet gemaakt met appel, limoen en dragon, werd door echtgenote en dochter zeer gewaardeerd. Veel dank voor deze mooie cursus.
 • Frida: Ontzettend veel plezier gehad met jouw cursus. Door wat meer aandacht te besteden aan de bereiding wordt veel duidelijk. Heel hartelijk bedankt!
 • Hugo: Dank voor de cursus. De uitleg was erg duidelijk en een goeie uitleg over de techniek. De spreadsheets zijn een enorme hulp bij het maken van nieuwe probeersels. Het vergroot de kans dat je een lekker creatie maakt.
 • Herman: Het sorbetijs uit de eerste les is goddelijk. Ik heb al jarenlang een ijsmachine en plukte de recepten meestal van internet. Dit ijs is veel mooier van consistentie en ook veel luchtiger en smaakvoller. De cursus helpt ook om te begrijpen op welke manier het eindresultaat wordt beïnvloed door de gebruikte ingrediënten.
  (Na de eerste les:) Nu al blij dat ik meedoe met deze cursus!
 • Maria: Ik had al geëxperimenteerd met internetrecepten, maar ik heb vaak gedacht, dit moet beter kunnen. Ik geloof dat ik nu snap waarom ik dat dacht 🙂
 • Willem-Jan: Ik heb mijn ijsmachine echt al een paar jaar en plenty ijsboeken. Maar deze snelcursus heeft eindelijk eens wat aan techniek onder mijn knutselen gelegd.
 • Boudewijn: Bedankt voor deze leuke en leerzame (en lekkere) cursus. Het heeft de kwaliteit van mijn ijsjes echt naar een hoger plan getild. Ik had al veel verschillende recepten van internet en uit boeken geprobeerd. Elke keer was de smaak goed, maar de textuur en afsmeltkwaliteiten klopten niet. Nu al verschillende lekkere ijsjes geproduceerd. Ik kijk erg uit naar het variëren en experimenteren met nieuwe smaken.
 • Helen: Erg leuke cursus en mijn eerste resultaten vallen goed in de smaak bij mijn gasten. Verleden jaar begonnen met zelf ijs maken omdat ik voor mijn keukenmachine de ijsbereider cadeau heb gekregen. Ik merkte al gauw dat het net niet de structuur had die ik graag zou willen. Deze cursus heeft mij de informatie gegeven waar ik naar op zoek was. En de gemaakte ijsjes zijn bij mijn tafelgasten heel erg goed in de smaak gevallen.
 • Linda: Wat een fantastische cursus. Ik weet nu veel meer over het maken van ijs en het belangrijkste is: Je doet het niet zomaar. Ook heel veel geleerd over de diverse ingrediënten en wat het allemaal in het ijs doet. Ik heb inmiddels al een aantal heerlijke smaken gemaakt en alles is perfect schepbaar. Zelfs van anderen al complimenten gekregen over mijn ijs. Hoe fijn is dat.
 • Leonard: Ik heb afgelopen Kerst mijn vrouw een ijsmachine cadeau gedaan maar ik ging er zelf mee aan de slag. Nu ze de kwaliteit van mijn nieuwe ijsjes heeft geproefd denk ik dat ze het cadeau graag aan mij terug geeft. Ik maakte zuivel-ijs op de Amerikaanse manier, dus op basis van custard (veel eieren). Op zich niet slecht maar kreeg het ijs nooit consistent. Het blijkt maar dat er een wereld schuil gaat achter het perfecte ijsje, en meten is weten. Dus zo’n rekentabel is een geweldige houvast voor het bereiden van geweldig ijs. Hoef dus nooit meer naar de ijssalon, met deze cursus kan ik naar hartenlust experimenteren en mijn vrouw/gasten verrassen.
 • Rita: Mijn kleinkindjes kijken telkens weer uit naar mijn probeersels. Ik krijg achteraf punten en volgens hen zou ik tot nu toe de grootste onderscheiding krijgen. Een compliment voor jullie cursus.