De Startcursus IJsbereiden: Wat anderen er van vonden

  • Paula: Het online leren vond ik erg prettig. Je kunt de theorie en de praktijk tot je nemen wanneer het je uitkomt. Het heeft mij meer inzicht gegeven in het hoe en waarom en weet inmiddels ook hoe ik zoete ijsjes minder zoet kan laten smaken. De Excel sheets zijn super handig evenals het werken met de BRIX refractometer. Ik vond mijn ijsjes tot nu toe goed gelukt en dat werd beaamd door mijn gasten aan tafel. Zelf vond ik het demi-ijs van yoghurt en roodfruit het lekkerste.
  • Guus: Er is een ijswereld voor mij opengegaan ondanks dat ik al jaren ijs in elkaar pruts met mijn Magimix ijsmachine. Hoeveel lekkerder kan ijs zijn met een aantal extra weetjes en ingrediënten! Frambozensorbet lukte prima. Vorige week heb ik een demi-ijsje gemaakt met verse pruimen met wat toevoeging van kardemom, koriander en zwarte peper, heerlijk! Gisteren nog de sorbet gemaakt met appel, limoen en dragon, werd door echtgenote en dochter zeer gewaardeerd. Veel dank voor deze mooie cursus.
  • Frida: Ontzettend veel plezier gehad met jouw cursus. Door wat meer aandacht te besteden aan de bereiding wordt veel duidelijk. Heel hartelijk bedankt!
  • Hugo: Dank voor de cursus. De uitleg was erg duidelijk en een goeie uitleg over de techniek. De spreadsheets zijn een enorme hulp bij het maken van nieuwe probeersels. Het vergroot de kans dat je een lekker creatie maakt.
  • Herman: Het sorbetijs uit de eerste les is goddelijk. Ik heb al jarenlang een ijsmachine en plukte de recepten meestal van internet. Dit ijs is veel mooier van consistentie en ook veel luchtiger en smaakvoller. De cursus helpt ook om te begrijpen op welke manier het eindresultaat wordt beïnvloed door de gebruikte ingrediënten.
    (Na de eerste les:) Nu al blij dat ik meedoe met deze cursus!
  • Maria: Ik had al geëxperimenteerd met internetrecepten, maar ik heb vaak gedacht, dit moet beter kunnen. Ik geloof dat ik nu snap waarom ik dat dacht 🙂
  • Willem-Jan: Ik heb mijn ijsmachine echt al een paar jaar en plenty ijsboeken. Maar deze snelcursus heeft eindelijk eens wat aan techniek onder mijn knutselen gelegd.