Startcursus IJsbereiden

NB: DE STARTCURSUS IS INMIDDELS VERVANGEN DOOR
AMBACHTELIJK IJS IN ZEVEN LESSEN’

IJsbereiden is een vak apart. De ijsmakers van ijssalons zijn er meester in en hun ijsjes smaken dan ook altijd lekker. Nu is het ook een vak dat je kunt leren: deze digitale cursus helpt je een eind op weg. Als je de instructies goed opvolgt maak jij voortaan ook ijsjes op ijssalon-niveau!

We praten over sorbets, zuivelijsjes (roomijs en yoghurt-ijs) en demi-ijs. Dat laatste is ‘the best of two worlds’: een combinatie van sorbet en zuivel-ijs. En we hebben een les toegevoegd over lactose-arm, lactosevrij en vegan ijs.
De cursus kent ook een beetje theorie, maar echt moeilijk wordt het nooit. Verder veel ‘tips & trucs’ waardoor het ijsmakersvak een stuk aangenamer wordt. En we baseren ons op de theorie die door Het IJscentrum’ wordt gehanteerd. Dat is hét kennisinstituut voor de professionele ambachtelijke ijsbereider, zeg maar de mannen en vrouwen van de betere ijssalons.

Een digitale cursus: Hoe werkt het?

Vijf zaterdagen op rij ontvang je een mail met daarin instructies, achtergronden en een beetje theorie. En natuurlijk een recept waarmee je meteen een ijsje van uitzonderlijke kwaliteit kunt maken. Na elke les begrijp je aan welke criteria een ijsje moet voldoen om een ‘uitzonderlijk lekker ijsje’ te zijn. Je begrijpt ook waarom receptuur is zoals hij is en je herkent voortaan recepten die niet zo goed zijn.

Wie kunnen deelnemen? Alle abonnees van Le Cuisinier kunnen zich inschrijven. Heb je al eens meegedaan en wil je nog eens ‘op herhaling’? Geen probleem: schrijf je gerust nog eens in.
Deelname is voor abonnees overigens gratis.

Lees hier Wat anderen er van vonden.

Je kunt je inschrijven door middel van een reply op de uitnodigingsmail, of via het contactformulier . Je krijgt een bevestiging van inschrijving met meteen een lijstje met benodigdheden.

NB: Nog geen abonnee van Le Cuisinier? Hier kun je je inschrijven.
Ook een abonnement op Le Cuisinier is gratis.

Leuk als je meedoet!