Maandmenu’s 2022 / 2023

September: ‘VEGAN’

  • Tomaat, Aardbei, Rode Ui, Gember, Munt (vegan)
  • Aubergine, Aardappel, Tomaat, Cashew (vegan)
  • Cappuccino van Shi-take en Champignon, Knoflookchips (vegan)
  • Braised Bamboo, Nasi van rode rijst, Shanghai Bok Choi,
    Zoetzure Sjalot, Gepekelde Komkommertjes (vegan)
  • Kokos-ijs, Seroendeng, Ananas Chip,
    Zoete Piccallili-kokos-ananas-currrysaus (vegan)

Oktober: ‘STERRENCHEFS’

  • Eendenborst, Hoisin, Komkommer, Bieslookolie
  • Pakora van courgette, Puy Lentils, Piccallily-kokos-currysaus (vegan)
  • Octopus, Rodekool, Garnaal
  • Kip, Appel, Aardappel
  • Rijstpap, Abrikoos, Kokos, Amarant (vegan)

November: ‘JAPANS’

  • Zensai (amuses)
    • Tamagoyaki (omelet-sushi)
    • Asari no Sakamushi (kokkels in sake)
    • Edamame (groene sojaboontjes) (vegan)
  • Gerookte Tofu met Gemberuitjes en Vegan ‘Kaviaar’ (vegan)
  • Gyoza (Japanse Potsticker Dumpling), Salade van daikon, wortel, citroen, sisho-blad
  • Chawanmushi, beukenzwam, gerookte paling, daikon, bieslook, radijs.
  • Soft shell crab tempura.
  • Misoshiru  (Misosoep)
  • Yakimono (gegrilde vis)
  • Anko Mochi, Kuro Goma no aisukurīmu (mochi, ijs van zwarte sesam) (vegetarisch)

December: ‘NOSTALGIE’

  • Garnalencocktail
  • Vol au Vent
  • Tong Picasso
  • Tournedos Rossini
  • Dame Blanche (vegetarisch)
  • Irish coffee

Januari : ‘WINTERKOST’

  • Oesters Uienkonfijt Pompelmoes Aardappelcrème
  • Coquille Bloedworst Bloemkool
  • Skrei Paddenstoelen Cavolo Nero Tapioca-crisp
  • Eisbein Blote Billetjes in het Gras Piccalilli
  • Topinamboer-ijs Witte Chocolade Bloedsinaasappel (vegetarisch)

Februari: ‘KOU IN DE LUCHT’

  • Mosselen, gerookt spek, gestoofde prei roomsaus met Oosterse smaken
  • Peer in zoutkorst, structuren van Topinamboer (aardpeer) (vegetarisch)
  • Pastaschelp, Salpicon van Kippenmaagjes, Parfait van Oude Beemster
  • Varkenshaas, Bataat, Chioggiabiet, Mosterdfruit, Abrikoos, Pistacchio
  • Wentelteefje, Appel, Kaneel-roomijs, Basilicumzaad, Sugar Snap (vegetarisch)  

Maart: ‘KALVERMAAND’

  • Kalfstartaar met Frietjes
  • Koolrabi, Kokos-crème, Druiven, Chili-olie (vegan)
  • Vitello tonato
  • Kalfskoontjes, Wortel, Artisjok, Abrikoos, Radijs, Gort
  • Chocolade Delice, Hazelnoot en Koffie (vegetarisch)

April: ‘ASPERGETIJD’

  • Wafeltje Paasontbijt
  • Witte Asperges, Gevulde Morilles, Crème van Eidooier, Asperge-saus (vegetarisch)
  • Erwten-tortelloni, saus van Gerookte Erwten,  Gebakken Citroen (vegan)
  • Groene Asperges, Lamsrack met kruidenkorst, Muntsaus
  • Eton Mess van Ananas, Limoen-dragon Sorbet, Slagroom (vegetarisch)

Mei: ‘IJSHEILIGEN’

  • Rode Mul, Nashi Pear-salade
  • Asperges Hollandaise Krielaardappel Kwartelei Croutons (vegetarisch)
  • Neustong en Scheermes op Zwarte Tagliatelle
  • Jonge Duif en dat wat hij eet: Erwt, Tuinboon, Maïs
  • Aardbei, Rabarber, Mascarpone-ijs (vegetarisch)

Juni: ‘ZOMERKONINKJES’

  • A red herring’s hidden treasure,
    Alternatief indien geen haring: Tartaar van diklipharder
  • ‘Ceviche’ van koolrabi, rode bes, rabarber (vegan)
  • Pieterman, Prei, Duglérésaus, Pommes Amandes
  • Flat Iron Steak, Eryngii, Shanghai Paksoi, Knolselder gekonfijt, Gele Biet in witte Balsamico, Chimichurri
  • Aardbeien met Balsamico, Aardbeienroomijs, Panna Cotta, Aardbeiencoulis, Munt, Zabaglione van Limoncello (vegetarisch)

Inkoopprijzen (zonder wijn): pp op basis van 36 personen / totaal:

  • Vegan / september       € 12,50 / €  450
  • Sterrenchefs / oktober € 21,40 / €  770
  • Japans / november       € 22,20 / €  800
  • Nostalgie / december   € 31,70 / €1140
  • Winterkost / januari      € 16,83 / €  606
  • Kou in de lucht / febr    €  12,05 / € 434
  • Kalvermaand / maart    €  12,39 / € 446
  • Aspergetijd / april          €  18,30 / € 659
  • IJsheiligen / mei             €  19,64 / € 707
  • Zomerkoninkjes / juni   €  10,42 / € 375

3 thoughts on “Maandmenu’s 2022 / 2023

  1. september:
    Het vegan menu vond ik zeer intrigerend, vooral omdat het veel vroeg om het op smaak te krijgen. Het lekkerste vond ik het gerecht met aubergine, dit ga ik zeker ook nog een keer maken. Ook het dessert was erg goed, uitdagend qua smaken.

    oktober:
    Viel me voor sterrenchefs een beetje tegen, gerechten hadden op het oog minder uitdaging. Maar ik geef toe dat de smaken er veel beter uit hadden kunnen komen, als er beter was gelezen.

    november:
    Het Japans menu was een uitdaging, vooral het bereiden van 2 gerechten per team. Wel daardoor chaotisch en bleek lastig om in de juiste volgorde op tafel te krijgen. Was wel erg lekker. Alleen vielen de soft shell crap tempura erg tegen.

    december:
    Nostalgie was niet echt een hoogtepunt voor mij. Misschien is deze nostalgie niet aan mij besteed.

    januari:
    Lekker menu, hier en daar een flinke uitdaging, maar wel te doen. Opmaak was met een paar gerechten niet echt op orde.

    februari:
    Ik moet eerlijk bekennen dat dit menu niet goed in mijn hoofd is blijven hangen.

    maart:
    Goed menu, vooral het vegan gerecht was erg lekker evenals dessert. Paste goed bij elkaar.

    april:
    Het wafeltje leek wat hoog gegrepen voor de chefs, werd ook als vrij veel werk beschouwd voor zo’n eerste gerechtje. Het hoofdgerecht had geen aardappels/rijst/bonen of iets, dat is wel een gemis.

    mei:
    Lekker menu, duif heeft niet mijn voorkeur en deze is er ook niet goed uit gekomen. Rest was wel heel erg goed te doen.

    juni:
    Erg lekker menu, jammer dat het vlees niet helemaal goed uit de verf kwam. Maar leuk om te maken.

    overig:
    we lopen er op de woensdagavond nog wel eens tegenaan dat niet alles aanwezig is of op de juiste plek terug te vinden, zonder dat dit door de inkoop wordt gecommuniceerd.

  2. Als eerste vind ik het bijzonder knap dat je elke maand weer een menu weet samen te stellen met seizoensproducten, veelal vernieuwend, en met een hoge standaard en uitdaging!

    Op de menu’s van mei en juni na zit er in alle andere menu’s van dit jaar tenminste één gerechtje dat ik inmiddels vaker heb gemaakt voor anderen. Door het vaker te maken wordt het uiteindelijk makkelijker en beter van kwaliteit: dan ga je beter begrijpen wat de bedoeling is en hoe de presentatie (anders) kan. Dat vind ik op de woensdagkookavond nog wel eens lastig.

    Het toevoegen van een veganistisch/vegetarisch gerecht vind ik waardevol vanuit mijn eigen normen en waarden. Het vegan-menu daarentegen was niet mijn favoriet: te onbekend en daarom voor mij onduidelijk wat een goed resultaat was geweest. Voor het Japan-menu geldt voor mij hetzelfde – zie ook opmerking hierboven. Soms zou ik gerechten twee keer willen maken (en gelukkig lukt dat veelal op vrijdag met alle tips die ik meeneem van de woensdag).

    Ook dit jaar is er met producten gekookt die ik thuis niet zou hebben gebruikt. En dat is wat ik leuk vind en een van de redenen dat ik bij CCP wil koken. En ik vind het leuk om te ervaren wat je met bekende producten allemaal nog meer en anders kunt doen.

    Al met al weer een mooi jaar. Inmiddels heb je van mij via een andere weg reeds een aantal suggesties gehad voor het komende jaar. Met name naar de kalfstong ben ik inmiddels erg benieuwd!

  3. Ik ben steeds weer onder de indruk van hetgeen je in de menu’s weet te brengen. Het afwisselende en werken met “vreemde” ingrediënten en producten is juist hetgeen me aantrekt in de CCP.
    Dat bedenk je, en doe je thuis niet zo maar, hoewel het thuis herhalen zeker voor veel gerechten wel weer kan. Vier tot vijf bereidingen per gang is prima, dan heb je in beginsel voldoende tijd om er ook echt aandacht aan te besteden. Het kritisch beschouwen na het eten vind ik bijzonder leerzaam. Laten we elkaar vooral positief kritisch blijven beoordelen.
    Zoals Marieke al aangaf is herhaling van een gerecht ook best leuk, zo kun je leren van al je onhandigheden van de voorgaande keer.
    Kritiekpunten:
    – sneller werken: ook daar kunnen we het onderling wel eens over hebben waar dat dan in zit. Er gaat overigens best veel tijd verloren door het zoeken naar allerlei spullen.
    – werken aan de passe: wat kan er dan beter, aansturing? klaarzetten van de diverse onderdelen? elkaar in de weg lopen? Ook daar elkaar kritisch op durven te beschouwen.

    Als met al vond ik vorig jaar een een topjaar! op naar een mooi nieuw seizoen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.