Bordopmaak

De Masterclass Bordopmaak is bijzonder populair: in een middag of avond leer je hoe het niet moet (smileys, procenten, dobbelstenen) en natuurlijk hoe je wel een mooi bord presenteert. We hebben het over het aantal componenten, over bereidingen, technieken, smaken en texturen. We praten over portiegrootte en we gaan zelf aan de slag om een mooie creatie op het bord te toveren. Meestal worden de masterclasses in clubverband gegeven, maar er zijn ook mogelijkheden voor open inschrijving. Belangstelling? Lees eerst verder en neem dan even contact op via het contactformulier.

Tot nu toe waren we in Vianen, Enschede, Heinkeszand, Beverwijk, Maasbree, Apeldoorn, Barendrecht, Purmerend, Amsterdam, Zaandam, Ouderkerk a/d Amstel, Bunnik, Den Haag, Almere, Nijmegen, Maastricht, Vlaardingen, Utrecht en Oud Gastel, Heerlen en Hilversum.

Vanwege Corona zijn alle eerder geplande bijeenkomsten opgeschort. Zodra we weer aan de slag gaan hoor je dat via een mail die aan onze abonnees wordt toegestuurd.

Reactie van een van de organiserende kookclubs:

Bedankt voor de gezellige masterclass: Het was een feestje voor eenieder, alleen maar blije mensen. Misschien nog een keer een ronde voor nieuwe mensen. 

Het programma

  • We gaan eerst de mise en place maken.
  • Dan volgt een presentatie over Bordopmaak: hoe het moet, hoe we het meestal doen, wat daar fout aan is en hoe het beter kan. Veel foto’s, veel voorbeelden.
  • We leren om de valkuilen – De Zeven Zonden –  te herkennen en te vermijden.
  • We leren verschillende opmaakstijlen; we discussiëren over borden en hoe die passen bij een gerecht.
  • Dan gaan we zelf aan de slag: we bedenken een opmaak voor een voorgerecht, maken het bord op, vergelijken het met de creaties van  collega’s en eten het gerechtje natuurlijk uiteindelijk ook op.
  • Bij elkaar zijn we al snel zo’n drie a vier uur bezig.
  • Alle deelnemers krijgen het Handboek Bordopmaak digitaal toegestuurd.
  • We maken foto’s en die komen op Facebook (Le Cuisinier).

De kosten

  • Voor de workshop met open inschrijving: € 45,- pp.
    • Het bedrag moet vooraf worden voldaan.
    • De prijs is inclusief alle te gebruiken ingrediënten en materialen en inclusief het digitale Handboek Bordopmaak.
  • Voor besloten groepen: de kosten zijn afhankelijk van (de prijs van) de locatie. we doen jouw groep graag een voorstel.
    • Het bedrag voor deelname moet vooraf voldaan worden.
    • De prijs is inclusief alle te gebruiken ingrediënten en materialen en inclusief het digitale Handboek Bordopmaak.

Algemeen

  • Deelnemers wordt geadviseerd kokskleding, maar ten minste een schort te dragen.
  • Bij onvoldoende deelname of bij overmacht kunnen we de workshop annuleren: heb je je opgegeven en al betaald, dan betalen we je natuurlijk in dat geval weer terug.

Leiding workshop

  • De workshop wordt gegeven door Jan Boeren

NB: Ben je in staat en bereid om samen met Le Cuisinier een workshop te organiseren, neem dan even contact met ons op. Dan kijken we of we op jouw locatie binnenkort ook aan de slag kunnen met Bordopmaak of een van de andere masterclasses of cursussen.