Ambachtelijk ijs in zeven lessen V&A

Vragen & Antwoorden

 • Waarom een nieuwe ijscursus?
  De Startcursus IJsbereiden en de Technische Cursus IJsbereiden die we eerder aanboden werden apart van elkaar ontwikkeld. Daardoor was er te weinig samenhang tussen beide cursussen. In de nieuwe cursus zijn zowel de praktische als de technische aspecten geïntegreerd. Al die kennis is nu bovendien gebundeld in een boek : ‘Ambachtelijk ijs in zeven lessen’.  Het boek is de basis van de cursus. De digitale cursus ondersteunt het boek.
 • Wat is er nieuw?
  ‘Ambachtelijk ijs in zeven lessen’ bestaat uiteraard uit zeven lessen. Elke les is opgebouwd rond één bepaald type ijs. Er zijn in elk hoofdstuk drie kaders: een anekdotisch kader(tje), gewoon voor de lol, een kader waarin je leert hoe je het ijsje dat onderwerp van het betreffende hoofdstuk is kunt maken en een kader waarin technische en technologische aspecten van ijsbereiden worden behandeld.
  Er zijn nieuwe rekenschema’s die je gratis kunt downloaden. Ze zitten in een nieuw jasje, ze zijn verbeterd, hebben de mogelijkheid om zelf ingrediënten toe te voegen. Ze zijn uitgebreid o.a. met de waarde van het vriespuntverlagend effect van de mix en ze genereren nu ook indicaties voor de optimale consumptietemperatuur.
  Er is een vetcalculator toegevoegd die je ook kunt downloaden.
  Er zijn voorbeeldmenu’s aan de hand waarvan de rekenschema’s worden toegelicht.
  Er zijn hoofdstukken toegevoegd met allerlei bijzondere ijsjes: complex, bijzonder, ‘heet’ en soms bizar.
 • Is het een moeilijke cursus?
  Dat valt mee. Maar soms gaan we echt de technologische diepte in en dan zal menigeen dat als complete abracadabra ervaren. Maar geen nood: ook zonder al die technische details leer je hoe je hele lekkere ijsjes kunt maken. Dus, vind je het interessant, bestudeer dan alle details; vind je een onderwerp te moeilijk: lees het, onthoud dat het bestaat en vergeet de details.
 • Kan ik de cursus volgen zonder het boek?
  Nee, dat is geen goed idee. De cursus is immers ondersteunend aan het boek.
 • Wat heb ik aan het boek zonder de ondersteunende digitale cursus?
  Met het boek, maar zonder de ondersteunende cursus kun je prima leren hoe je perfect ambachtelijk ijs kunt maken. De digitale cursus helpt wel om de theorie wat sneller te begrijpen.
 • Wat kost het boek, wat kost de digitale cursus?
  Het boek kost € 24,90 en de digitale cursus is gratis. Moeten we je het boek toesturen, dan komen er nog verzendkosten bij.
 • Kan ik het boek in de boekhandel of bij BOL kopen?
  Ja, dat kan, maar in dat geval gaat de – overigens bescheiden – marge naar die boekhandel. Koop je het boek bij Le Cuisinier, dan is die marge voor Le Cuisinier en help je op die manier om het kennisplatform in stand te houden.
 • Waarom brengen sommige internetwinkels geen verzendkosten in rekening en Le Cuisinier wel?
  Voor bedrijven als PostNL en voor leveranciers van dozen, etiketten en andere verpakkingsmaterialen is Le Cuisinier een piepkleine partij. Wij pakken de boeken zelf met de hand in en brengen ze naar de post. Grote bedrijven als BOL kopen massaal in en onderhandelen een veel betere inkoopprijs dan wij ooit zullen krijgen. Inpakken en verzenden hebben zij geautomatiseerd: er komt nauwelijks een mensenhand aan te pas. Je begrijpt: wij kunnen ons niet permitteren om daarin mee te gaan. Het heeft dus ook een beetje te maken met de gunfactor.
 • Zijn er nog meer redenen waarom ik het boek bij Le Cuisinier zou moeten bestellen?
  Zeker: als je het boek bij Le Cuisinier koopt, ben je meteen aangemeld voor de eerstkomende digitale cursus. Daar hoef je dus niets extra’s voor te doen. Je krijgt meteen een bevestiging van inschrijving.
  Nog een reden om rechtstreeks bij Le Cuisinier te kopen: een gesigneerd exemplaar, al dan niet met een persoonlijke boodschap gaat alleen lukken bij boeken die rechtstreeks bij Le Cuisinier worden gekocht. Laat vooral weten wat je zou willen, dan komt het helemaal in orde.

BESTEL HIER DIRECT